Wkino

Hvordan å gjenkjenne tegn på angst hos hunder

Enten du vil være i stand til å forstå hvorfor hunden din alltid ignorerer godbiter når du er på hunden parken, eller lære barna hvordan å få øye redd hunder, være i stand til å gjenkjenne tegn på angst hos hunder er en ferdighet som enhver hundeeier bør ha. Dette er hvordan å få øye på noen av de vanligste signalene engstelige hunder bruker.

Trinn

Hvordan å gjenkjenne tegn på angst hos hunder. Se på hundens holdning.
Hvordan å gjenkjenne tegn på angst hos hunder. Se på hundens holdning.
 1. 1
  Se på hundens holdning. Engstelige hunder vil ofte stå med spente muskler hvis de føler seg truet, eller bare slå bort fra trusselen. Alvorlig engstelige hunder kan Crouch med hodet og overkroppen nær bakken, eller rulle over å avsløre sin buk (ekstremt underdanig hunder kan også urinere mens rullet over). Mer subtile tegn på angst kan omfatte stretching, risting som om tørking seg, senke hodet, og lettvint halen under kroppen hans, eller løfte en labb, hvis kombinert med andre tegn på angst.
 2. 2
  Sjekk hundens øyne. Hunder som er bekymret for at de kanskje må bruke aggresjon vil gi kilden til trusselen et bredt, unblinking stirre, viser det hvite i øynene deres. Engstelige hunder som ønsker å berolige trusselen med underdanige signaler kan se bort fra trusselen, blinke raskt, eller helt lukke øynene.
  • Advarsel: Hvis en hund er å gi deg en bred, unblinking stirre, viser det hvite i øynene, deretter umiddelbart se bort fra hundens øyne og sakte tilbake unna. Å gi hunden en direkte blikk kan tas som et signal om aggresjon, og hunden kan ty til aggresjon for å beskytte seg selv.
 3. 3
  Se på posisjonen til hundens ører. Engstelige hunder vil ofte feste ørene tilbake i et tegn på underkastelse eller frykt - hvis du merker er hundens ører låst tilbake, og han viser andre tegn på angst, prøv å fjerne ham fra kilde til angst. I tillegg låste-back ører er ofte et tegn på underliggende frykt i en aggressiv hund, spesielt hvis hunden hale er gjemt under kroppen hans.
 4. 4
  Nektet å spise. Hunder som er "oversvømt" med ubehagelig eller skremmende stimulus (for eksempel hvis en hund som er redd for glatte gulv er tvunget til å gå på glatt gulv) kan "shut down" og ikke kunne spise. For eksempel, hvis hunden nekter behandler når innenfor gruppetrening klasser, kan han være sjenert av andre hunder, prøv å ta private klasser eller gjøre noe trening av deg selv (og ta kontakt med en ekspert på måter å sosialisere hunden din med andre).
 5. 5
  Sniffing og distrahert atferd. Hunden din kan forsøke å ignorere situasjoner som gjør ham engstelig (for eksempel, møte andre hunder) ved å snuse på bakken eller på annen måte Tilsynekomsten distrahert. Hunder kan også forsøke å spre en annen hund aggresjon ved hjelp av denne atferden. For å være sikker på at hunden er ikke bare sniffing eller mer interessert i lukter enn en annen ting, se etter andre tegn på angst.
 6. 6
  Bli kjent med din hund. Den beste måten å sjekke for angst i din egen hund er å bli kjent med hans personlighet og hvordan han vanligvis oppfører seg. Hva er hans liker? Misliker? Er Spot vanligvis sjenert rundt andre hunder? Er Molly vennlig, men alltid ruller over nær folk til å be for kjæledyr? Hvis du kan gjenkjenne tegn på angst hos hund - og vet hvordan hunden vanligvis oppfører seg - vil du bli belønnet med en dypere forståelse av hundens språk.

Tips

 • Mens en hund som er aggressiv kan knurre og utsette sine tenner, en hund utviser vennlig atferd og holde munnen i et bredt "glis" er faktisk demonstrerer et dempende signal, selv om showet av tenner kan være ganske skremmende! Hvis hunden din har en tendens til å gi denne spesielle dempende signal, trene ham til å sitte høflig når møte folk vil bidra til å forhindre misforståelser.
 • Når møte en mildt engstelig hund, huk på hundens øyehøyde og utvide hånd for ham å snuse. Bare klappe ham hvis han nærmer deg først, og deretter unngå å kjæle med hodet. Aldri prøve å klemme en engstelig hund.
 • Hunden din kan demonstrere "dempende signaler" når møtt med en aggressiv hund, som er hunden din versjon av ordtaket "Chill out!" Slike signaler inkluderer mange atferd engstelige hunder utstillingen, slik som overdreven blinking, slikking, og hyklerske distractedness. En god tommelfingerregel for å gjenkjenne dempende signaler er å se etter normal atferd brukt feilaktig - for eksempel, en hund gjesper når han ikke er sliten, eller slikker hans munn når han ikke er sulten.
 • En vanlig type angst hos hunder er separasjonsangst - det vil si overdreven frykt for å bli forlatt alene eller være atskilt fra eieren. Hunder med separasjonsangst kan stadig bark eller sutre, gjøre sitt fornødne i huset, ødelegge møbler, osv. Hvis hunden din har mild separasjonsangst, kan du bidra til å forebygge avføring inne eller ødelegge huset med kasse trening ham. Imidlertid kan hunder med alvorlig separasjonsangst ikke være trygt kasse og krever profesjonell opplæring.
 • Bruk aldri straff-baserte treningsmetoder med engstelige hunder, eller treningsmetoder som involverer flom (blir overbelastet med skremmende stimulus for å forsøke å hjelpe hunden å overvinne en frykt). Hvis hunden din har en tendens til å være engstelig, vil positiv forsterkning trening hjelpe deg å trene ham til å bli mer trygg.

Advarsler

 • Hvis en hund viser alvorlig angst eller truer med å bruke aggresjon, umiddelbart se bort fra hunden og fryse, eller sakte tilbake unna. I tillegg, hvis hunden din stiller sterkt engstelig eller aggressiv atferd, umiddelbart fjerne ham fra kilde til ubehag.
 • Mens du bør alltid ha tilsyn med en hund rundt barn, er det dobbelt viktig hvis hunden har en tendens til å være engstelig, da disse hundene ofte ty til "frykter aggresjon" hvis de føler at barnet forsøker å skade dem. Hvis hunden din er alvorlig engstelig, unngå å introdusere ham til barn i det hele tatt.