Wkino

Hvordan å fullføre kjelleren

Når du har kjøpt det huset, så dere alle som tom plass der nede, praktisk talt tigge å bli noe fantastisk. Men så mange valg, og bekostning! Gjør du hele kjelleren, eller bare deler? Kan du sette opp vegger? Hva om det mediarom din kompis er alltid drømt om? Eller at gjestesoverom for tante Agnes 'endeløse besøk. Frykt ikke, her er noen forslag og ideer som vil hjelpe deg slå den sunkne skatter til gull.

Trinn

Hvordan å fullføre kjelleren. Tegn en kjeller plan.
Hvordan å fullføre kjelleren. Tegn en kjeller plan.

Legge den ut

 1. 1
  Tegn en kjeller plan. Kjellere tendens til å være litt vanskelig, så den beste måten å komme i gang er å finne ut hva du har. For å gjøre dette, start med en plantegning:
  • Få et ark med millimeterpapir, et målebånd, en linjal, og en blyant. (Det finnes også online programmer eller programmer som tillater deg å digitalt tegne på grafen firkanter hvis du heller.)
  • Mål veggene. Ved hjelp av linjal, trekke dem ut. Utsiden av linjen, registrert lengden på hver side.
   • Gjør tegningen så stor som du kan - hvis du har en stor kjeller, bruke en graf kvadrat per enhet (fot eller meter). Hvis kjelleren er liten, kanskje bruke fire eller fem graf ruter per enhet.
  • Når du har omkretsen trukket, måle og tegne i noen vegger.
  • Tegn i plasseringen av noen dører eller vinduer som er der.
 2. 2
  Vurdere din plass. Hvis det er stor, kan du partisjonere kjelleren til rom. Hvis den er liten, kan du likevel gjøre noen fantastiske ting.
 3. 3
  Ta en titt på alternativene foreslått nedenfor. Disse er utgangspunkt, og du kan ha andre ideer i tankene. Som du bestemmer deg på et rom, tegne det på planen. Hvis du legger til flere rom, ta hensyn gangen plass, nye vegger, elektriske behov, og selvfølgelig alles favoritt - å sørge for alt dette nye konstruksjonen er opp til kode og få de riktige tillatelsene.

Den ett lite rom problem

 1. 1
  Plukk en hensikt. Med ett rom, kan du ikke være i stand til å ha så stor mediesenter, kan du fortsatt gjøre noen ganske store ting.
  • Har barn? Det er en god størrelse for de unge å vokse og spille i, så bygge en plass med et mykt teppe, god belysning, en tabell til å tegne og gjøre prosjekter på, og mange steder å oppbevare leker.
  • Har hobbyer? Hubby kan nyte bygge skip i flasker, eller fiksing og triksing med elektronikk. Slå det plass til en workshop, med masse stikkontakter, lange bord, og en tre eller sement gulv for å gjøre det enkelt å finne det lille thingamabob han bare droppet.
  • Elsker vin? Et lite rom kan bli en stor vinkjeller: hold stein eller betong vegger og gulv, legge til lav wattstyrke belysning og rikelig med rack-plass. Du kan selv legge til en vinkjeller klimaanlegget som vil holde 1982 Bordeaux på den perfekte temperaturen for aldring.
  • Ovenpå skap for liten? Som med en vinkjeller, gjør et lite rom et stort skap! Fyll den med henger plass, hylleplass, og et lite skap for de spesielle tingene.
  • Jobber du hjemme? Slå liten plass til en søt kontor med god belysning, masse tabellplass, bokhyller, og steder for dine filer, skriver og internett. Hvis du har plass, kan du legge til en behagelig stol, eller enda en tredemølle arbeidsstasjon å holde seg i form mens du arbeider.

Den store kjelleren bonanza

 1. 1
  Benytt deg av plassen din. Hvis du har en stor kjeller, har du mange alternativer - legg vegger, lage separate rom, og mer - og grensene dine er bare hvor mye tid og penger du har. Husk at en ferdig kjelleren vil tilføre verdi til hjemmet ditt, og tid kan styres ved å jobbe ett rom om gangen. Her er noen ideer til rom i en større kjeller:
  • Mediarom. Legg en vegg for musikk og film titting, og gjøre viker for dine høyttalere, elektronikk og storskjerm-TV. Når du bygger ut utenfor murene, kan du legge inn surroundhøyttalere-og deres ledninger-tillegg. Hvis du har plass til overs, bør du vurdere å lage et lite rom bak høyttaler / video veggen, slik at du får tilgang til baksiden av utstyret enkelt. Legg belysning på dimmere og masse sitteplasser, og du er klar til å gå!
  • Gjestesoverom. Dette er et flott sted å sette de av gjestene som ankommer med overraskelse, så vel som de som planlegger måneder fremover. Dette trenger ikke være fancy-litt skapplass til å feste kofferten og henge et par ting, en seng, stol, og kanskje en liten alkove med et speil. Men vær forsiktig-tante Agnes vil ønske å flytte inn!
  • Bad. Hvis du har et gjesterom og et mediarom, kan det være lurt å vurdere et bad. Det er en betydelig oppgave som du vil sannsynligvis ikke ønsker å gjøre selv-rørleggere for denne typen ting er verdt sin vekt i gull, men det er en stor bruk av plassen, og hendig for det øyeblikket under det store spillet når ikke ønsker å være for langt unna, eller når du ikke vil at tante Agnes ved hjelp av dusjen.
  • Festlokale. Å ja, det er den tiden! Gjør det morsomt, fargerikt og åpent. Legg i en plass til å sette stereoanlegg, legg en liten bar (forutsatt at det ikke er unge som ønsker å være-imbibers i huset), og et kjøleskap stort nok til å holde brygger chill. Ikke bruk teppe, det er et ork venter på å skje, men ikke feste med betong, enten-en slip og det er glass overalt. En polstret laminat ville være flott her.
  • Musikkrom. Kanskje du spiller gitar eller piano, eller Sousaphone, og ønsker deg et sted å trene eller syltetøy med vennene dine. Svak belysning, massevis av stikkontakter, og kanskje noen lyd behandling hvis du er i opptaket. Som med mediarom, være forsiktig med dimmere-de billige de vil legge mye støy i det elektriske kretsen, og sørger for en ubehagelig opplevelse.

Klar til å bygge

 1. 1
  Avslutt plan. Bestem hva rommene skal bygges, og hvor de vil bli plassert. Basert på det, vil du ønsker å vurdere noen detaljer:
  • Gulv. Sluttføre dine valg, basert på hvordan du vil bruke plassen. Det er lett å gå med betongplate eller vegg-til-vegg-tepper hele, men lett er ikke alltid best. En kjeller bad med tepper er bare å be om trøbbel, og et barnerom med en konkret etasje er en fin måte å få barna til ikke å bruke den.
  • Belysning. Det finnes mange typer belysning til å vurdere, fra lysstoffrør til innfelte incandescents, for å spore belysning. Hvert valg vil avhenge av både hva du har valgt som et tak, og din bruk av rommet. Noen av rommene er fine med av og på, for eksempel et bad, barnerom, eller skapet. Andre rom er godt tjent med svak belysning, som nevnt ovenfor. En workshop kan ha flere spotlights rundt omkretsen, pluss generelle rombelysning. La dine behov diktere hva du gjør for hvert rom.
 2. 2
  Komme i gang. Nå som du har bestemt hva de skal gjøre med plassen din, finne en generell entreprenør som kan hjelpe deg i mange av detaljene. Det kan være lurt å gjøre hele prosjektet selv, og dette er fin-men en entreprenør kan hjelpe deg lavere priser på mange ting, og kjenner ins og outs av Rådhuset, og kan hjelpe deg å unngå kostbare feil.
 3. 3
  Tømme og rense kjelleren. Du kan oppleve at du har akkumulert mye rot og skrot i kjelleren. Dette kan være et godt tidspunkt å holde en garasje salg eller.
 4. 4
  Fuktsikker vegger og gulv. En av utfordringene i en kjeller, er at det er bygget underjordiske, og er gjenstand for fuktproblemer.
  • En kjeller er vanligvis en boks av betong eller murstein omgitt av skitt. Ettersom bygningen legger seg, vil sprekker ofte dannes i stiftelsen. Selv om dette er helt normalt, når regnet kommer de vil finne disse sprekkene, og kan ødelegge alt arbeidet du har gjort. Før du starter noe vesentlig, må du ta vare på dette. Se Hvordan vanntett din kjeller for mer informasjon.
 5. 5
  Installer sub gulvet. Dette er valgfritt, fordi du kan male eller teppe på gulvet direkte, men fordi det sitter direkte på jorden, er det vanligvis for kul for de fleste folks preferanser. Likevel, ta hensyn til hvordan du planlegger å bruke rommet.
  • En vinkjeller ville gjøre godt bygget på sletten betongplate, mens en gutt lekerom skal være koselig og behagelig.
  • Å sette ned en sub gulv, legge ned en "eller 1 1/2" (3cm) isopor plater direkte på betonggulvet og deretter dekke dem med 1/2 "(1.3cm) kryssfiner.
  • Pre-bore hull i kjelleretasjen og feste alt ned med konkrete skruer. Alternativt vurdere produkter designet spesielt for kjelleren sub gulv, som er lagt ned i ett trinn og ikke tar opp så mye vertikal plass. Dette er spesielt en betraktning når kjelleren taket er under 8 fot (3 meter).
 6. 6
  Utfør vegger og tak. Dersom holde kjelleren varm er viktig for deg, bygge omkretsen vegger ved hjelp av to "x4" konstruksjon slik at du kan legge isolasjon. Ellers la veggene nakne, eller installere furring strimler og installere gips.
  • Ramme i hindringer som vanligvis finnes i en kjeller (rør, duct arbeid), men sørg for å følge koden her. Du må kanskje inkludere skap-stil dører for å få tilgang til veikryss, målere, eller ventiler.
 7. 7
  Grov i elektro, VVS, kabel og telekom. Hvis du ikke er pålagt ved din jurisdiksjon til å ha en kvalifisert elektriker installere nye ledninger og du ønsker å gjøre det selv, ta alle forholdsregler, ettersom feil ledninger kan forårsake en husbrann.
  • Vurdere dine elektriske behov nøye. På baksiden av de fleste elektriske utstyret, eller i manualen, vil den fortelle deg strømstyrken enheten forbruker. Legg opp det totale ampere som du har tenkt på å sette på hver krets, og sørg for at den ikke overstiger kapasiteten til sikringsbryteren for at kretsen i det elektriske panelet når alt på at kretsen er slått på. En typisk krets er 15 ampere, men du kan koble på 20 amp kretser som godt du bare trenger riktig kabler og en 20 amp breaker.
   • Hvis enheten viser bare watt, kan du finne strømstyrken ved hjelp av denne formelen:
   • Ampere = watt / volt. For eksempel, en 100 watts lys dividert med 110 volt = 0,9 ampere.
 8. 8
  Rough-rørlegger. Legge til et komplett bad til kjelleren din kan være en god avkastning på investeringen for huset ditt. Du kan lære å gjøre noen av de grunnleggende VVS din, men grov-in kan kreve en jack-hammer til bruddet en større del av betonggulvet. Diskuter dette med entreprenør, og vurdere å ansette en pro for dette.
 9. 9
  Ha elektro og VVS inspisert. Dette vil være den første inspeksjonen. De vil komme ut, inspisere arbeidet som er gjort så langt, og enten melde seg ut på den, eller fortelle deg hva som må gjøres for å passere inspeksjon. Hvis dette er tilfelle, reparere eventuelle problemer og få dem inspisere igjen før du fortsetter med etterbehandling.
 10. 10
  Installer isolasjon og dampsperre. Dette vil holde kjellerrom varm, tørr og komfortabel.
 11. 11
  Installere gips. Dette er en krevende jobb, som krever styrke og smidighet. Tenk å ha en venn hjelpe deg med dette, så det vil ikke bare avlaste noe av den fysiske belastningen, vil det gjøre det mye lettere hvis en person holder gips mens en annen er å skru det til studs.
 12. 12
  Installer taket. Når du vurderer tak valg, husk at det er fordeler med å hvert valg.
  • Himlinger har en tendens til å gjøre en kjeller ser enda mer ut som en kjeller, men tillate tilgang til vannrør, elektriske ledninger og andre "må ha tilgang til" ting, så bruk litt sunn fornuft når du velger en takkonstruksjon. Tenk hvor mye enklere å kjøre høyttaler ledning eller kabel vil bli når du kan fjerne himlingsplater å gjøre det.
  • Gips ser mer ferdig, og er mer kostnadseffektivt. Hvis du trenger tilgang til avløp og ledninger, kan du bygge på flyttbare luker.
  • Skuff tak er også et alternativ. Selv om de er dyrere, de er av høy kvalitet og bedre utseende.
 13. 13
  Installer gulv. Som gips, kan dette være en fysisk krevende prosess, som krever både styrke og smidighet. Inviter din gips venn tilbake over, og sørg for å si "takk".
 14. 14
  Installere lysarmaturer. Dette er en av de beste delene-du begynner å se rommene kommer til liv når du legger til belysning.
 15. 15
  Legge siste hånd på verket. Du er nesten der, og du kan visualisere alle de tingene du vil snart være å gjøre i den nye plassen. Bare et par flere detaljer å gå!
  • Installer trim og gulvlister. Dette vil gi kjellerrom en helt ferdig, profesjonelt utseende. Det vil også skjule eventuelle skjemmende sømmer eller hull du kan ha kjørt inn takket være vegger som ikke er firkantet en felles bugaboo av kjellervegger.
  • Prime og male veggene. Light-farge maling på veggene kan gjøre en stor forskjell i rommets atmosfære. Det er alltid bedre å gå et par nyanser lysere enn din ovenpå rom fordi det åpner og klarner det er naturligvis en mørkere området.

Tips

 • Utvide døråpninger så mye som mulig, og ansette buer og søyler å kle dem opp. Tenk franske dører med mye glass til kontorer eller solide dører for alle andre rom som krever fullstendig privatliv. For delvis separasjon, bringer en dør med dekorativt glass eleganse til rommet.
 • Panel kan være enkel, men raffinert utseende av gips gjør det materialet for ferdige mellomrom. Paneling ser datert og ikke varer lenge, så det er billigere i det lange løp å bruke mer foran på langvarig gips.
 • Kjøp en topp-kvalitet 25 eller 35-fots tape med en 1 tommers brede pinnen. Den ekstra stivhet levert av brede pinnen kan du utvide båndet lenger før det spenner. Dette er en stor hjelp for alle typer måling oppgaver, men er spesielt nyttig når du jobber alene. Det er også nyttig når du arbeider fra en stige.
 • Når du trenger en nøyaktig måling mellom to vegger, eller du rett og slett ikke kan nå hele veien over, kan du bruke denne teknikken. Presse tape mot langt veggen, utvide det nesten til midten av rommet og markere veggen på nærmeste hele foten. Døyt dimensjonen på veggen for referanse. Slå tape rundt og måle fra den motsatte veggen for å merke din. Tilsett to dimensjoner for den totale lengde.
 • Hvis det overhodet er mulig prøve å legge en utgang-størrelse vindu slik at i tilfelle en nødsituasjon folk ikke er fanget inne. Eventuelt kan du installere røyk og branndetektorer som per din lokale byggeforskriftene. (Interconnect disse nye alarmer med de eksisterende alarmer i hovedhuset)

Advarsler

 • Se etter tegn på vannlekkasje før du starter prosjektet. Sørg for å vurdere eventuelle problemer med vann som kan påvirke det ferdige kjelleren for å finne ut hva reparasjoner er nødvendig og ta forebyggende tiltak for å unngå fremtidige problemer med vann. Se utenfor for åpenbare potensielle problemer som tette takrenner, nedløpsrør tømming ved stiftelsen og overflate karakterer som ikke tillater overflatevann å løpe vekk fra eiendommen.
 • Samle så mye informasjon som mulig om det før du setter i gang.
 • Ferdige kjellere kan ende opp med mugg og andre fukt relaterte problemer bak veggene ved siden av de ytre murvegger. Pass på at du eller din entreprenør forstå detaljene i impregnering, minimal isolasjon, riktig ventilasjon av hulrom, og foregående damp barrierer. Med mindre stud-veggen er minst 18 "bort fra murvegg, vil enhver damp barriere er festet til en lettvegg felle fuktighet mellom murvegg og barriereposisjonen, og dermed avl mugg.
 • Ventilasjon og avfukting. Vær oppmerksom på at å tillate utenfor "frisk luft" i kjelleren via åpne vinduer eller vifter, kan forårsake problemer med fuktighet, fuktighet og kondens når du er utenfor luftfuktighet er over 40%. Få en god avfukter for å mekanisk fjerne den naturlige fuktighet i kjelleren og holde vinduer og dører lukket hele året. Central air conditioning tilbyr også god avfukting.
 • Pass på at du forstår at etterbehandling en kjeller er et stort prosjekt.
 • Sørg for at du beskytter din investering ved å få en nødstrøm og overvåkingsutstyr for din sump pumpe. Hvis du er avhengig av en sump pumpe for å holde grunnvannet ut av kjelleren din, bør du vurdere en sekundær pumpe som en backup i tilfelle den primære pumpen svikter, eller et batteri backup sekundær pumpe for strømbrudd..