Wkino

Hvordan å fortelle om din tenåring bruker narkotika

Nesten halvparten av alle tenåringer vil prøve narkotika før de slår Atten. Noen tenåringer bruker marihuana (og / eller) alkohol regelmessig. En ganske liten mengde tenåringer er avhengige av narkotika, men at antallet er økende. Bruk denne veiledningen til å bestemme på ungdoms bruker narkotika.

Trinn

Hvordan å fortelle om din tenåring bruker narkotika. Se etter drastiske endringer i utseendet.
Hvordan å fortelle om din tenåring bruker narkotika. Se etter drastiske endringer i utseendet.
 1. 1
  Se etter drastiske endringer i utseendet. Hvis barnet ditt plutselig bærer alt svart, har et ansikt fullt av piercinger, bærer mye sminke eller er bare ute helt annerledes i det siste er dette en av de første tegnene noe er opp med barnet ditt. Og en av de første rop om hjelp hvis det er det de er ute etter.
 2. 2
  Se etter fallende karakterer. Tenåringer som bruker narkotika noen ganger er mindre sannsynlig at verdien akademiske resultater, så dette er et avslørende tegn. Søk etter drastiske dråper, ikke bare små fall. Dette kan være på grunn av noe.
 3. 3
  Note barnet ditt er forandret spise og sove vaner, som dårlig appetitt og søvnløshet. Plutselige begjær for søtsaker samt vekttap indikerer vanedannende svinger typisk for narkotikabruk.
 4. 4
  Endring i renter. Ta på alvor noe mystisk avvisning av interesser som en gang var viktig for barnet ditt, som sport og hobbyer.
 5. 5
  Overvåke deres holdning. De kan bli mye ruder og mer opprørske enn vanlig, og de kan nekte å gjøre noen småting med mindre betalt.
 6. 6
  Se hvem de henge med. Deres venner kan være mer opprørsk enn vanlig, og / eller de kan hente hjem nye venner, eller forsømmer sine gamle.
 7. 7
  Se om de mister interessen i sine vanlige aktiviteter. De kan forlate sine vanlige hobbyer, eller ta opp nye.
 8. 8
  Vurdere deres humør. De kan være gretten og kan sture rundt i en lat humør mesteparten av tiden.
 9. 9
  Vær oppmerksom på at hvis de alltid ber om penger. De kan være å bruke pengene sine på narkotika. Hvis de ber om penger, spør dem hva de trenger det for.
 10. 10
  Se om de tar til seg solbriller mye (for å skjule utvidede pupiller, eller røde øyne forårsaket av marihuana). Også hvis de alltid bære øye-dråper med dem.
 11. 11
  Ta hensyn til hvordan de lukter. Hvis de drikker eller gjør narkotika, kan du være i stand til å lukte den på sine klær eller pust. Hvis de lukter som de bare sprayet med parfyme eller cologne de kanskje prøver å dekke opp lukten.
 12. 12
  Hvis de begynner å være borte fra hjemmet mer enn noen gang før, spør hvor de går og hvem som kommer til å være med dem.
 13. 13
  I mange tilfeller er bruk av narkotika følge de kjeder.

Tips

 • Lytt til hva tenåringen din har å si. Spør dem hvorfor de bruker narkotika og LYTT. De sannsynligvis ikke gjør det for å være "kul" som du kanskje tror. De fleste narkotikabrukere har problemer som de ikke har vært i stand til å håndtere.
 • Sørge for at de får nok oppmerksomhet, og alltid sørge for at de vet at du elsker og bryr seg om dem. Selv om de opptrer irritert på deg når du gjør disse tingene, de i hemmelighet setter pris på det. Mange voksne rusmisbrukere hadde vanskelig tenårene eller preteen år. Hvis barnet ditt kommer gjennom sorgen, ta kontakt med en rådgiver.
 • Prøv å huske på at eksperimentering med narkotika er helt normalt og naturlig. Når man snakker med dem om narkotika, aldri lyve eller overdrive hvor farlig et stoff er. Snarere informere dem om gode og dårlige sider. Hvis en tenåring er fortalt om de gode effekter så vel f.eks "cannabis gjør folk føler seg lykkelig, fnisete..." etc, kan de prøve det og innse at du hadde rett. Dette bygger opp tillit mellom deg og din ungdoms, og i sin tur, vil de også tro og respektere de dårlige tingene du forteller dem om narkotika.
 • Lær dem å si nei til narkotika forhandlere, og forklare dem på en kontrollert måte hvordan legemidler kan påvirke ikke bare barnet, men hele familien.
 • Hvis tenåringen noensinne blir arrestert, ikke gjør noe, men trøste dem. De kommer til å bli skreket til av en politimann, skreket til av dommeren, og blir nødt til å gjøre hva straffen dommeren gir dem. Du trenger ikke å straffe dem, fordi de allerede kommer til å få mer enn de fortjener fra loven.
 • Regelmessige arrestasjoner er en død giveaway.

Advarsler

 • Ikke reagerer negativt på et barns endring av utseende. Hvis målet er opprør du mater inn i det og hvis deres mål er bare for å bli lagt merke til deg kan drivstoff dette på en positiv måte ved komplimenter noe med det. For eksempel de kreative farger eller stil. Sjansen er at barnet vil vokse ut av dette etter en kort eksperimentell periode. Kritikk kan spinne situasjonen ut av kontroll ved å gjøre dem tror du ikke akseptere eller elsker dem.