Wkino

Hvordan å forlate mannen din

Making beslutningen om å forlate mannen din er livsforandrende, og det er flere faktorer å vurdere, spesielt hvis barn er involvert. I 2008 varierte den internasjonale frekvensen av skilsmisse fra 21% i Italia til 57% i Spania. De globale gjennomsnitt anslår at over 43% av alle ekteskap vil ende i skilsmisse. I en AARP undersøkelse, kvinner over 40 år igangsette 66% av skilsmisser. Det er flere ting å huske på når du velger å forlate mannen din.

Trinn

Hvordan å forlate mannen din. Bestem forlate ekteskapet er hva du virkelig ønsker.
Hvordan å forlate mannen din. Bestem forlate ekteskapet er hva du virkelig ønsker.
 1. 1
  Bestem forlate ekteskapet er hva du virkelig ønsker. Tidsrammen på dette varierer, og det kan ta flere år å endelig bli behagelig å avslutte den.
 2. 2
  Hold din beslutning for deg selv. Det kan være vanskelig, men dette trinnet kan være avgjørende på mange måter. Forlater et ekteskap kan være en ustabil situasjon og bor stille vil tillate deg tid til å forberede og etablere deg før du faktisk gå ut døren. Fortell bare noen få, nære mennesker som støtter avgjørelsen din.
 3. 3
  Sett opp en egen bankkonto. Dette er spesielt vanskelig for bo-at-home mødre som kanskje ikke har utenfor inntekt, men å ha litt penger spart opp vil hjelpe deg å gå videre på en bedre økonomisk fotfeste.
 4. 4
  Se etter boliger. Hvis du forlater den ekteskapelige hjem, er det viktig å finne et nytt sted å bo. I noen tilfeller kan midlertidig bor med andre mennesker være nyttig, men på lang sikt, må du finne bolig du har råd.
 5. 5
  Organiser dine papirer. Gjennom et ekteskap, vil du samle mange viktige dokumenter som papirarbeid knyttet til boliglån, kjøretøy og pensjonsordninger, blant andre. Kontroller at du har en kopi av disse dokumentene, siden vedkommende eiendom kan være et problem i skilsmisse.
 6. 6
  Kontakt en skilsmisse advokat. En skilsmisse er kostbart og tidkrevende, så det kan være lurt å shoppe rundt for en pris du har råd til, spesielt hvis du tror det vil være en langvarig prosess.
 7. 7
  Pakk dine eiendeler. Du kan velge å starte med de mindre, mindre åpenbare elementer, eller du kan bestemme seg for å gjøre alt på en dag. Du må finne ut hva den sikreste tilnærmingen er for din situasjon.
 8. 8
  Si farvel. Du har kanskje allerede fortalt din ektefelle du forlater eller det kan komme som en fullstendig overraskelse. Selv om du vet at du har gjort en riktig beslutning, kan dette siste trinnet være den vanskeligste følelsesmessig.

Tips

 • Du må kanskje lagre dine eiendeler i en lagringsenhet hvis du midlertidig bor hos andre. Du kan finne lagerhall som har fleksible prisplaner og leie varigheter.
 • Hvis du har barn, kan du prøve å holde ting så normalt som mulig. Gjøre overgangen fra en familie til en enkelt-forelder husholdning kan være taxing, husk å la barna snakke åpent om sine følelser.

Advarsler

 • Ikke bo i en innenlands voldelig miljø. Det finnes byråer i alle land som er tilgjengelige for å hjelpe kvinner og barn trygt forlate truende situasjoner. Disse etatene er også i stand til å hjelpe deg med å finne arbeid, bolig, og kan gi grunnleggende møbler for å hjelpe deg å starte på nytt.
 • Aldri bli fysisk voldelig med din ektefelle. De juridiske konsekvensene vil ikke hjelpe deg i skilsmisse. Hold deg rolig på alle kostnader.
 • Ikke være ødeleggende med eiendeler av mannen din. Han kan prøve å få deg til å betale for skadene i skilsmisse eller trykk juridiske kostnader mot deg.
 • Aldri krangle eller slåss foran barn som kan være i hjemmet.
 • Ikke, om mulig, bli involvert i et annet forhold til separasjon og skilsmisse er godt i gang.