Wkino

Hvordan å elske valpen

Kjære konserndirektør for personal Companion (aka "min nye eier")

Takk for å ha god smak og god følelse å velge meg fra min pack! Jeg var sikker på det øyeblikket jeg la øynene på deg at du var en for meg. Så glad mine narrestreker oppfordres du til å velge meg til å dele den varme og komfort av det menneskelige hjem. Nå, noen svært viktig virksomhet. Jeg vet at du lyttet nøye om hva du skal mate meg, hvordan ormen meg og få regelmessige vaksinasjoner. Jeg håper du hørte på alt som råd fordi jeg ikke kan ringe veterinæren eller åpne min egen mat poser. Men enda viktigere, vil jeg be om at du elsker meg for alt det jeg er, en energisk, nysgjerrig og opphisset bunt av hjørnetann glede. Visste du at alle hunder er stadig i en tilstand av valp-hette, en eller annen måte? Dette betyr at vi trenger din kjærlighet og oppmerksomhet alltid! Og sammen med god fôring, stell, walkies og helsetjenester, betyr din kjærlighet i verden for meg. Men i stedet for å bjeffe på om det, har jeg fått litt hjelp for deg som er enkel og morsom, så gjør deg klar til å elske din valp!

Hilsen i poter, Fido

Trinn

Hvordan å elske valpen. Tilbring mye tid med meg, så mye du kan avse, helst mer.
Hvordan å elske valpen. Tilbring mye tid med meg, så mye du kan avse, helst mer.
 1. 1
  Tilbring mye tid med meg, så mye du kan avse, helst mer. Jeg vet at jeg ikke hele livet, men er du nå ganske mye meg, og jeg håper å gjøre livet ditt hele ved å være en betydelig del av det. Tilbringe tid sammen betyr mye for meg og vil hjelpe meg å lære hvordan å oppføre seg godt, bli kvitt mine overflødig energi og gir meg en sjanse til å bli bedre kjent med deg hver gang. Jeg trenger minst en time av din oppmerksomhet hver dag, enten det er en lang tur, eller en kombinasjon av lek, tur og triks.
  • Når jeg først kommer inn i hjemmet ditt, husk at jeg er vant til å være sammen med andre valper og mamma. Jeg kan føle seg ensom og redd i begynnelsen, så jeg trenger masse kjærlighet og oppmuntring fra deg og andre mennesker i min nye menneskelige familie. Med denne kjærligheten, vil jeg vokse komfortabel.
 2. 2
  Sørg for at mine grunnleggende behov for et rent, varmt og trygt sovested er oppfylt. Jeg leste et sitat av en av dine artens svært berømt hund tegnere, Charles Schultz. Det sa: "Lykken er en varm valp." Han fikk den rett ett hundre prosent, slik jeg elsker min koselige, varme, men ikke for varmt og definitivt ikke utkastet hjørne. Takk for at det er ute av veien av for mye menneskelig trafikk. Jeg liker min tettsittende kurv i den varme hjørnet!
  • Når du først ta meg hjem, hvis jeg synes opprørt og gråter mye fordi jeg savner min mor og søsken, vurdere å gi meg en varmeflaske å ligge på i min seng og et kosedyr. Dette vil forsikre meg om at det er et trygt og godt sted å sove. Og kan du holde meg i nærheten av deg til å begynne med, det er god oppmuntring etter å ha mistet min familie.
  • Jeg trenger mye søvn når jeg er ung, må du sørge for at jeg ikke forstyrret under mine naps.
  • Jeg er søt og søt og jeg vet jeg vil du skal la meg kose under sengen på teppet ditt. Bare husk at når du la meg gjøre dette nå, vil jeg ønsker å gjøre dette selv når jeg ikke lenger er så liten og søt...
 3. 3
  Elsker meg, ikke min appetitt. Hunder har ikke de menneskelige emosjonelle vedlegg saker til mat, men vi vil ikke si nei til mat gitt til oss. Min overvekt er ikke et tegn på kjærlighet eller omsorg - det er et tegn på ikke mater meg nøye. Jeg vil ikke vite for å slutte å spise hvis du gir for mange godbiter til meg, så vær bevisst på dette!
  • Ikke gi meg middagsrester. Noen er farlig for meg, som bein som splintrer. Noen er giftige for meg (se artikkel nevnt ovenfor). Og noen er bare ren fetende med ingen ernæringsmessig fordel for meg i det hele tatt. Rådfør hele familien og besøkende at jeg ikke får lov til å ha matrester, noensinne.
  • Selv om du bare spise mat sunt nok for meg, ikke mate meg fra bordet med mindre du vil at jeg står der mens du spiser, sikling og noen ganger prøver å fange måltidet på tallerkenen! Det er best å be meg om å gå til sengs eller å gi meg min måltid eller noe å tygge når menneskene spiser, på den måten, vil jeg ikke bry deg og jeg skal være fornøyd.
  • Vennligst få meg brukt til sunn hund behandler tidlig.
 4. 4
  La meg tygge. Valper trenger å tygge. Det styrker våre jaws og det hjelper kutte våre tenner. Dessuten er det mye moro! Hvis du ikke gir meg leker og tygge ting, jeg får ressurssterk med hva jeg kan finne - tøfler, stolben, din favoritt antikke... Det er bare lettere hvis du gi meg med masse tillatte tygge muligheter i stedet!
  • Selv med mine egne tygge leker, vil jeg ikke være i stand til å fortelle forskjellen mellom lekene dine og mine. Hold leker borte og være årvåken om å flytte meg unna ting jeg ikke er ment å tygge.
 5. 5
  Stelle meg hver dag. Dette er en fin måte å uttrykke din kjærlighet for meg - det er bonding gang jeg nyte enormt. Bruk en pensel som er riktig for meg belegge og som ikke er for skarp. Pass på å børste meg fra tuppen og bakover, sjekk mine poter og negler, se på tennene mine, undersøke ørene mine, ser meg inn i øynene, børste magen og brystet. På den måten vil jeg bli vant til masse håndtering fra tidlig på, og du kan se etter noe uregelmessig som kanskje trenger en veterinær sjekk. Grooming bygger tillit mellom oss.
  • Du kan selv liker å pusse tennene regelmessig. Jeg synes kanskje det er rart i begynnelsen, men jeg blir vant til det. Vennligst bruk hund tannkrem, din menneskelige tannkrem er for sterk for meg.
  • Vennligst håndtere mine tannkjøttet og se på tennene mine fra tidlig på. Jeg trenger å lære at du stikker fingrene inn i min munn-området er ikke en trussel, men er normalt.
  • Holde meg ren, men ikke for squeaky ren. Jeg er en valp, og jeg liker å bli rotete, føler teksturer, lære av å berøre, rullende og snuffling rundt. Og så jeg kommer til å bli skitten, kan du definitivt trene på forhånd hvor det er greit og ikke greit for meg å traipse skitne labber!
  • Få meg brukt til bad ved å starte med en liten mengde vann og jobbe deg opp til et dypere nivå. Ikke bade meg overdrevet, da dette kan føre til hudproblemer, (spesielt i tyske Shepherds). Prøv ikke å få såpe i øynene fordi det svir!
 6. 6
  Vennligst hold menneskelige og andre gifter og usikre elementer vekk fra meg. Jeg er for ung til å være lyse om ting som lukter interessant eller ser innbydende. Jeg vet ikke hva "gift" og hodeskallen og crossbones på emballasjen betyr. Lukter godt for meg... Vennligst låse bort din hage giftstoff, husholdning gifter og alt som er en hund gift i pantry, som sjokolade, rosiner, løk og macadamia nøtter.
  • Jeg liker å finne ting i hagen for å grave opp, tygge og smake. Vennligst hold blomsterløker unna meg, de fleste av dem er giftige, men deres lille størrelsen gjør dem en fristende leketøy for å tygge. Faktisk, med mindre de allerede er plantet, vennligst ikke får pærer for hagen din før jeg er eldre.
  • Hold alle dine husholdningskjemikalier låst ute av rekkevidde fra meg. Sørg for å låse opp frostvæske trygt, så det er attraktivt og har en søt lukt, men er dødelig hvis jeg slikke den.
  • Vennligst sette bort noe jeg kan finne fascinerende, som gummi band, skarpe gjenstander, små baller, osv. Jeg kan få disse fast i luftveiene min eller fanget opp i mine tarmene hvis jeg svelge dem.
  • Tenk som meg - jeg vet at mennesker fantastiske fantasi, så dette bør være enkelt og morsomt for deg. Hvis du var en valp, kanskje hva du prøver å tygge, svelge og leke med på mitt nivå?
  • Vennligst holde meg borte fra maskiner som ugress whackers, gressklippere, hekksakser, etc. Støyen vil trolig opprørt meg og jeg kunne tilfeldigvis komme i veien for dem hvis jeg kjører redd.
  • Her er litt hjelp for deg: Hvordan unngå matvarer som er farlig for valper og hvordan du kjenner om jeg har blitt forgiftet.
 7. 7
  Vennligst trene meg. Jeg ville lære av andre hunder hvordan å være en hund hvis jeg ble oppdratt i naturen. Og jeg er god til å observere, lytte og lære, forutsatt at du bruker tid til å trene meg. Det er forskjellige måter å trene hunder, men jeg ble fortalt klikkertrening er svært populære og effektive disse dager. Jeg har ikke noe imot hva du velger, så lenge du er dedikert, konsekvent og glade for å lære meg. Jeg vil gjerne også lære noen triks!
  • Vennligst lære meg å bo og vente. Jeg kan være utålmodig, akkurat som menneskebarn, når ting opphisse meg, og jeg vil ha dem nå! Lærer meg hvordan å bo og vente vil bringe ro inn i livet ditt og hjelpe meg å moderere min over entusiastiske respons, lære meg impulskontroll og tilbakeholdenhet.
  • Lær meg ikke til tankene når du tar mat bort fra meg. Dette vil bidra til å bygge min toleranse for frustrasjon og vil hindre meg fra snapping at alle som mater meg. Dette kan inkludere å sette lagt godbiter i bollen min nå og da, slik at jeg blir vant til hånden din være i nærheten av meg når jeg spiser og knytte hendene med å gi meg min mat.
  • Bestem deg nå om du synes det er greit at jeg sitter på møblene dine. Hvis det ikke er det, må du trene meg pent om ikke å bruke det for min komfort. Hvis du synes det er greit, innser jeg vil anta de fleste ting i samme høyde er greit. Og vær så snill, hvis du er bekymret jeg skal gjørmete ting, legger tepper eller dekker på dem først.
  • Jeg snakker ikke menneskelig. Jeg vil lære å forstå det med din hjelp, uansett språk, og jeg er god til å lese kroppsspråk og ansiktsuttrykk. Men det er helt opp til deg å hjelpe meg knytte dine ord med hva du vil jeg skal gjøre, ikke gjør og hvordan du vil at jeg skal oppføre seg. Bestem deg tidlig på hvilke ord du vil bruke til å be meg om å sitte, ligge, rulle over, går flatt, etc. Deretter skrive ned dine valgte ord på et diagram og holde det på et sted hvor alle i huset vil se det og lære de samme ord for de samme handlingene. På den måten vil jeg aldri bli forvirret.
  • Ikke straffe meg. Hvis jeg gjør noe galt, bare ikke belønne det. Du vil se hvor raskt jeg vil ønske å gjøre det du ønsker å få godbit! For mer ros treningsmetoder, er Victoria Stilwell et godt valg.
  • Jeg fant dette flotte artikkelen om hvordan du klikkertrening trene valpen.
  • Og når du får mer trygg, kan du vurdere å lære meg noen triks.
 8. 8
  Hjelp meg å elske alle i din familie eller husstand. Det er viktig å sosialisere meg tidlig, slik at jeg ikke prøver å gjøre deg til min ett-person jeg oppfører for mens jeg prøver å spille opp med alle andre.
  • Vennligst også hjelpe meg til å sosialisere med andre hunder. Dette vil være viktig når vi er ute og går i nabolaget!
  • Vennligst forklare alle i huset at valper ikke liker å bli plukket opp i naturen og at denne følelsen er fortsatt i oss selv om vi er dyr. Lære barna hvordan de skal holde oss trygt når de plukker oss opp, slik at vi ikke føler redd og prøver å slite, potensielt skade noen eller bli droppet. Bare sørg for at den som plukker meg opp vet å sette en hånd under min nederst for å støtte min kroppsvekt og for å holde meg fast med den andre hånden (men ikke for stramt).
 9. 9
  Vennligst lover vi skal gå walkies minst en gang om dagen, hver dag. Og at hvis du ikke kan gjøre det, vil du gi meg en erstatning menneske som kan. Jeg trenger daglig mosjon, så det hjelper meg holde seg i form, frigjøre energi og det er en tid jeg elsker å tilbringe sammen med deg.
  • Sørge for at jeg har hatt alle mine vaksiner før jeg begynner å berøre nesen med andre hunder når ute og går! Ikke ta meg vandre til jeg har hatt dem, vil du bli tvunget til å kjøre rundt i hagen med meg før du tar meg med til veterinæren!
  • Når vi er ute og går, må du være årvåken for meg. Holde meg nær til deg i bånd eller i en sele. Jeg kan være fristet til å skrible ut i trafikken, jage dyr eller kamp med en annen valp hvis jeg er sluppet løs. Bare fjerne min leiekontrakten hvor du er sikker på at det er trygt å gjøre det og sørge for at jeg vet hvordan de skal sitte, opphold og vente på din kommando.
  • Lære meg å spille fotball med deg. Jeg elsker ballspill!
  • De fleste valper elsker svømming. Hvis du tar meg svømming, sørg for at det er et trygt sted, for eksempel en innsjø, elv eller sjø. Sjekk det er rent (ingen giftige algeoppblomstring eller forurensninger), revner eller sterke strømmer og at det er et grunt walk-in (ikke bare rett inn i dyp). Aldri bare kaste meg i eller jeg sannsynligvis ikke noen gang vil prøve å svømme igjen.
 10. 10
  Vær glad og jeg vil være også. Jeg er sikker på at du ikke liker å bli kjeftet. Jeg absolutt ikke. Men jeg ble fortalt forferdelige historier fra hunder som hadde blitt skreket til, hadde ting kastet på dem eller ble sparket! Jeg vet at du vil aldri skade meg, men vær oppmerksom på at hvis jeg piddle der det ikke er ønsket eller jeg tygge din favoritt antikviteter, jeg bare gjør det som er naturlig i en ganske unaturlig miljø. Shouting på meg eller kaste ting på meg vil ikke hjelpe meg å forstå hva det er jeg har gjort galt eller stoppe meg fra å gjøre det igjen fordi jeg ikke kan knytte ditt temperament med noe jeg allerede har gjort og glemt. Vennligst forstå at å elske meg betyr trening meg og finne måter å avskrekke meg fra å gjøre ting som irriterer deg:
  • Vennligst ikke gni nesen min i min virksomhet. Det lærer ikke meg noe annet enn at du vil ha meg til å lukte ille og slitasje min virksomhet på nesen min, noe jeg aldri ville gjøre som en hund i vill! I utgangspunktet gjør denne atferden meg lurer på hva som er galt med mennesker når det kommer til toalettbesøk.
  • Belønne meg! Bruke for å få meg til å gjøre hva det er du foretrekker at jeg gjør! For eksempel belønne meg for å gå på do ute. Pass på å se meg etter tegn på at jeg trenger å gå (sniffing og sirkle), og deretter ta meg utenfor. Valper trenger å gå etter et måltid, en lur og mens du trener.
  • Aldri truffet meg, ikke med hånden din, din rull med avis eller noe. Jeg kan ikke lære noe fra en slik handling annet enn å frykte deg.
 11. 11
  Prøv å lære språket mitt også. Jeg bruker kroppsspråk og ansiktsuttrykk til å kommunisere mine behov og ønsker. Hvis du lærer å lese meg, vil du vite når jeg er glad, trist, spent, forvirret, redd eller sint. Jeg ser på deg hele tiden til å arbeide ut disse følelsene fra ditt kroppsspråk, så jeg vil sette pris på det du gjør litt av det samme for meg også!
  • Vennligst ikke stirre på øynene mine, det truer meg. Jeg vet at mennesker ikke liker å bli stirret på, så dette er enkelt.
  • Vennligst les Hvordan kommunisere med hunden din. Du vil finne mange tips for å lese meg inn der!
 12. 12
  Del din kjærlighet til valper med andre. Mine ikke-adopterte valpen pals kan sikkert gjøre med å finne et godt hjem. Med deg som en ambassadør for hvor fantastisk det er å ha en valp i livet ditt, er jeg sikker på at vi kunne finne mye mer gode hjem for uønskede valper som trenger kjærlighet også.
  • Jeg har ikke noe imot om du gjør meg i internett-stjerne for årsaken til puppy love. Bare ikke overse meg å bruke for lenge i cutting room eller gjøre meg gjøre dumme positurer. Og jeg trekke linjen ved å kle meg opp i kostymer, en valp har sin verdighet fortsatt!
 13. 13
  Forventer at jeg skal elske deg tilbake, uten vilkår, uten dom. Jeg vil ikke sitte der å fortelle deg at du er stygg, dum eller kjedelig. For meg er du en VIP, og jeg vil aldri se noe galt med deg. Tilbringe tid med meg, holde meg sunn, være så vennlig med meg som du vil jeg skal være med deg og lære en liten hund snakke og du har vist meg all den kjærlighet som er nødvendig for å holde meg glad! Til gjengjeld vil jeg være en mer lojal hund, beskyttende av deg og din familie, vennlig og helt elskelig.

Tips

 • Kose meg masse. Jeg elsker kos. Jo mer jeg er vant til å bli håndtert fra en tidlig alder, jo mer vil jeg sette pris på det og ikke bli truet av det når jeg er eldre.
 • Organisere en god veterinær for meg. Det er bedre å vite hvem du vil ta meg til i tilfelle en nødsituasjon enn å jage noen ukjent i siste øyeblikk.
 • Du kan aldri ha for mange tygge leker. Selv når jeg blir stor.

Advarsler

 • Kjenne tegn på en syk valp. Ta meg til veterinæren hvis du er usikker på noe.

Ting du trenger

 • Leker - valper trenger leker for mental stimulering.
 • Krage eller sele (bedre for valper som trekker - det skader ikke nakken)
 • Leash
 • Komfortabel hund seng eller en kasse
 • Matskålen og vannskålen
 • (Valgfritt) Clicker og en bok om klikkertrening - den beste måten å trene valpen!
 • Behandler, for å belønne valpen når han / hun oppfører seg!