Wkino

Hvordan å bøye rør

Enten du er kabling et nytt hjem, og erstatte gammelt elektrisk anlegg eller selv lage et møbel mesterverk, må du vite hvordan du skal bøye rør riktig og trygt. Du kan bøye rør som passer til mange vinkler og jobber det rundt hjørner, under eller over tak og forbi andre permanente strukturer. Den vanskeligste delen av bøying kanal er å få de riktige målene og bruke akkurat passe mengde press for å gjøre en god sving.

Trinn

Hvordan å bøye rør. Mål lengden på rør du trenger fra starten av lengden til hjørnet, deretter måle fra hjørnet til der ledningen vil ende (vanligvis en omformer boks).
Hvordan å bøye rør. Mål lengden på rør du trenger fra starten av lengden til hjørnet, deretter måle fra hjørnet til der ledningen vil ende (vanligvis en omformer boks).

Klargjør kanal for bøying

 1. 1
  Mål lengden på rør du trenger fra starten av lengden til hjørnet, deretter måle fra hjørnet til der ledningen vil ende (vanligvis en omformer boks). Plasser en blyant merke på ledningen ved målingen der hjørnet skal være.
 2. 2
  Beregn hvor mye ekstra rør du trenger å gjøre svingen fra start pilen på bender til foten av bender. Mengden av ledningen vil trenge for hjørnet er avhengig av diameteren av ledningen. En ½-tommer (1,27 cm) rør krever fem inches (12,7 cm) med ekstra rør, tar ¾-tommers (1,905 cm) kanal 6 inches (15,24 cm) og en 1-tommers (2,54 cm) kanal rør krever 8 inches ( 20.32 cm).
 3. 3
  Kutt kanal til den størrelsen du trenger og fjerne ujevnheter fra den avskårne enden av ledningen. Bruk en kanal reamer eller kniv til å skrape kantene for å bli kvitt noen fragmenter eller grader.

Bøy kanal med bender

 1. 1
  Arbeid med en bender, som er en viktig av noen rør bøying prosjekt. Verktøyet skal passe riktig størrelse rør rør som du må bruke. Før du starter bøyeprosessen, finn noen instruksjoner om røret bender som kan beskrive hvor mye rør bør forbli forbi svingen til slutten av bøying sko. Hvis det ikke er noen instruksjonene på bender, følger standarder (som nevnt ovenfor) for størrelsen rør du bruker.
 2. 2
  Skyv røret inn i bender forlater det aktuelle beløpet forbi pilen på bøying sko. Sett kanal på et jevnt, fast underlag og plassere foten fast på toppen av foten av bender. Toppen av røret bør komme gjennom bender, slik at foten skal kunne stødig det også.
 3. 3
  Trekk bender håndtaket mot deg for å lage svingen. Bruk en fast og jevn bevegelse for å unngå knekk eller crimps i kanalen. Sørg for at din fot og hånd fortsatt sitter godt på bender, enhver liten slip i ledningen kan føre til en off-sentrert svingen, og du må starte på nytt med et nytt stykke av rør.
 4. 4
  Bøy til din bender når 90-graders merket eller annen ønsket hjørne vinkel. De fleste Benders inkluderer karakterer for 15, 30 og 60 grader også.
 5. 5
  Sjekk for å være sikker på at svingen er den rette vinkel ved enten holde den opp til veggen eller bruke et nivå holdt snuggly mot fronten av røret. Du kan også holde den på en overflate du vet er nivå for å sjekke det.

Ting du trenger

 • Conduit Bender (disse kommer i forskjellige størrelser avhengig av diameteren på rør)
 • Målebånd
 • Rørkutter