Wkino

Hvordan å avvenne valper

Alle nyfødte valper er avhengige av sine morsmelk for å overleve. Ikke bare gir det essensielle næringsstoffer som trengs for vekst, den inneholder også antistoffer for å beskytte unge valper fra sykdommen før de er gamle nok til å bli vaksinert. Men når valpene er ca 3 uker gammel, mor hundene begynner å tilbringe tid borte fra dem for å forberede dem for avvenning. Det er nødvendig for valpene å begynne å lære å spise valpefôr løpet av denne tiden. Som oppdretter, omsorgsperson eller redningsmann, er det viktig for deg å vite hvordan du skal avvenne valpene å hjelpe dem gjøre overgangen fra sykepleier til å spise på egenhånd. Dette vil bidra til å sikre en sunn kull som vil føre til friske voksne hunder når de er fullvoksen.

Trinn

Hvordan å avvenne valper. Planlegge for valp avvenning ved å gi moren hund med den type valpefôr du vil etterhvert være å gi til valpene.
Hvordan å avvenne valper. Planlegge for valp avvenning ved å gi moren hund med den type valpefôr du vil etterhvert være å gi til valpene.
 1. 1
  Planlegge for valp avvenning ved å gi moren hund med den type valpefôr du vil etterhvert være å gi til valpene.
  • Når du øker mor hundens mat mens hun er sykepleier, er dette et godt tidspunkt å bytte til valpefôr. Dette vil ikke bare gjøre det enklere når valpene begynner å spise den, men også gi mor med høyere nivåer av viktige næringsstoffer.
 2. 2
  Kjøpe hund erstatning melk fra din lokale kjæledyr forsyning butikken eller butikk som bærer kjæledyr forsyninger.
 3. 3
  Bløtlegg tørt valpefôr med hunden erstatning melk og legg den i en stor, grunt pan når valpene begynner å gå rundt på ca 3 ukers alder.
  • Dette vil gi ekstra næringsstoffer for mor, og vil bidra til å holde de unge valper fra kvelende på tørt tørrfor når de begynner å smake maten. Det vil også gi valpene tilgang til mat hvis de ønsker å prøve det.
 4. 4
  Samhandle med mor og valper og oppmuntre dem til å prøve det blandet mat, også kalt velling, ved å sette dem i nærheten av fôring pan.
 5. 5
  Begynn gradvis fôring mor hund i et eget sted fra valpene og begynne å kutte ned på overflødig mat.
  • Dette vil oppmuntre valpene til å spise på egen hånd, og vil bidra til å stoppe mor fra å produsere melk.
 6. 6
  Mate valpene tre ganger om dagen i løpet av valp avvenning prosessen.
 7. 7
  Bløtlegg valpefôr mindre som valpene blir eldre, rundt 6 til 7 uker gammel.
  • Gradvis begynne å overgang valpene på dette stadiet å tørke valpen tørrfor å fullføre valp avvenning prosessen.

Tips

 • Når lære å avvenne valpene, holde hjørnetann familie i et trygt og rolig sted. Dette vil redusere stress som også oppfordrer spise.
 • Pass på å plukke en valp mat som er ernæringsmessig komplett å avvenne valper. Hvis du ikke er sikker, spør de ansatte på et kjæledyr forsyning butikk eller din veterinær hvilke matvarer er best.
 • Selv om du kan bruke hermetisert valpefôr, er det best å avvenne valper med tørt valpefôr som er dynket i hund erstatning mild. Tørrfor er best for hundens tenner som de vokser. Blande litt av hermetisert valpefôr med gjennomvåt tørrfor er også et godt alternativ.

Advarsler

 • Ikke rush avvenning for eventuelle valper som er treg til å spise på egenhånd. Dette kan føre til underernæring. Det er bedre å la dem fortsette å amme fra sin mor og bremse valp avvenning prosessen litt.
 • Prøv aldri å tvinge avvenning valper å spise velling. De skal lære å spise det i sitt eget tempo.
 • Ikke suge tørt valpefôr med vann. Dette kan redusere nødvendige vitaminer og mineraler.

Ting du trenger

 • Tørr valpefôr
 • Hermetisert valpefôr (valgfritt)
 • Dog erstatning melk
 • Stor, grunt panorere eller valp fôring fatet