Wkino

Hvordan å avle kjøttfe

Avl storfe innebærer å produsere avkom som primært brukes til biff markedet. Fundamentalt handler det om å få kyr avlet for å produsere kalver til å selge enten for biff eller erstatninger.

Trinn

Hvordan å avle kjøttfe. Kjøp kyr og / eller din flokk bull.
Hvordan å avle kjøttfe. Kjøp kyr og / eller din flokk bull.
 1. 1
  Begynn med å starte opp en biff ku-kalv drift. Følg trinnene i artikkelen knyttet i dette trinnet.
 2. 2
  Kjøp kyr og / eller din flokk bull. Kjøp kvaliteten på kyr som oppfyller dine standarder, så langt som å ha en god avl flokk er bekymret.
  • Din flokk bull bør velges for å forbedre din flokk, som han skal gi halvparten av det genetiske potensialet i din kalv avling. Knowing [Dommer Konformasjon i Storfe | konformasjon] på dette punktet vil virkelig hjelpe med å avgjøre hvor god en flokk bull er nødvendig. Fertilitet og levende kalver er nøkkelen til lønnsomhet. En levende kalv er verdt mer enn 100 døde. En okse som okser kalver som er større enn ku din kan trygt gi levende føde er økonomisk selvmord.
 3. 3
  Velg ditt avlsprogram. Det finnes to typer å velge mellom, og begge kan integreres i den andre, om du så ønsker.
  • Hvis flokken er for liten til å ha en flokk bull eller du ikke ønsker å måtte forholde seg til okser, bruke kunstig inseminasjon å avle din flokk.
  • Hvis du har en flokk av 10 eller flere kyr og du ikke ønsker å gå en ekstra mil for å måtte AI dem, er en god flokk bull veien å gå. Tommelfingerregelen er en bull per 25 kyr. Høy fruktbarhet okser med høy libido kan betjene 50 kyr med no drop i unnfangelse priser. Bulls nå topp fruktbarhet ved 20 måneders alder, etter 20 måneders alder det kan bare slippe, sperring sykdom eller skade, med riktig ernæring fleste okser fruktbarhet ikke vil begynne å avta før etter 6-7 år.
 4. 4
  Avle dine storfe. Vit når kyrne dine gå inn estrus, når de er klare til å avle, og gå derfra.
 5. 5
  Overvåk okser og kyr i løpet av hekkesesongen. Hvis du har en for mange okser for flokken din, kan det være flere kamper enn parring.
  • Running bull [s] under fire år med eldre oksen [s] kan hindre kyr fra å være betjent av oksen med høyest fruktbarhet. Andre ganger kan du ende opp med en okse som har en ødelagt penis, en etappe / foten, eller som bare ikke synes å være å få jobben gjort.
  • Overvåk kuene i tillegg. Hvis du ser haler blir holdt ut eller skjeve haler når de er på tur, betyr at de har blitt avlet innen 24 til 48 timer du først merke til at fysisk tegn.
 6. 6
  Trekk oksen [s] ut 64-85 dager etter at de har vært benyttet i. Mindre du velger å gjøre året rundt avl og kalving hvor oksene er i med kyrne hele tiden, trekke oksene ut etter 2 til 3 måneder både sikrer at alle kuene får 3-4 sjanser til å bli dekket og er heller ikke lang nok for mindre fruktbare kvinner til å komme bort fra å bli avlivet.

Tips

 • Den optimale bull-til-ku forholdet er en bull per 10 til 30 kyr, avhengig av størrelsen på beite, og Bull alder, promiscuity / libido og erfaring.
  • Noen okser, avhengig fruktbarhetstall av kyr og hvor mange kyr er i varmen på en gang, kan avle over 50 kyr i en sesong.
 • Bruk reinrasa okser på crossbred kyr for å få en mer ensartet kalv avling i kommersielle ku-kalv operasjoner.
  • Du kan også crossbreed en rase med en annen for å få kalver som viser krysningseffekt. For eksempel vil krysse en Angus okse med Hereford kuer gir deg sorte Baldy kalver, kalver som har begge egenskapene til deres far og sine demninger. Hvis du følger en Angus source program, vil dette definitivt sikre en premie for disse kalvene.
 • Kyr skal avlet 45-80 dager etter at de har kalvet, avhengig av alder og tilstand.
 • Maksimale AI unnfangelse priser oppnås på kviger. Velge en okse for Kalvingsvansker er en viktig faktor når avl kviger. AI selskaper tilbyr et bredt utvalg av muligheter. Ved avl kviger AI 3 uker før du slår bull [s] ut med flokken de fleste av dine kviger vil ha ekstra tid til å komme seg fra stress for kalving før de rebred neste hekkesesong.
 • Det er ofte best å leie en AI tekniker til å gjøre AI jobben for deg. Dette er fordi hvis du har noen med langt mer erfaring AI'ing buskapen din for deg, bør suksessen rate være høyere og verdt den ekstra kostnaden enn om du skulle gjøre det selv.
 • For en rasekatt eller seedstock operasjon, må du reinrasa okser å avle med renrasede kyr. Det kan være av hvilken som helst rase som du selv velger, fra til Angus å selv Piedmontese. Men du er avl purebred storfe for å få rasekatt lager ikke å selge til biff markedet (selv om du blir nødt til å finne noen markedet for å selge culls), men til andre produsenter. Raising god kvalitet okser og kviger er hva en seedstock produsent produserer.
 • Kroppens tilstand scorer dine kyr og kviger 30 dager før hekkesesongen. De trenger å være på rundt en CDN BCS på 2,5 til 3 for å være klar til å avle. Kviger bør være på et CDN BCS på 3 til 3,5 til være klar til å brukes i avl. Noe lavere eller høyere enn det vil redusere fruktbarheten i besetningen.
  • Bulls bør være på et Cdn BCS av 3 til 3,5 for å være i stand til å ha energi og styrke til å vare i hekketida. Han skal betale mer oppmerksomhet til hans jenter enn han vil spise.
 • For optimal ytelse, har din flokk bull [s] sæd testet før de blir satt ut med kyr. Dette vil sikre at han / de vil være i stand til å betjene dine kyr uten noen problemer knyttet til fruktbarhet eller mulig skade.

Advarsler

 • Hvis du har mer enn én okse i flokken din, er det en risiko for at det kan være flere kamper enn parring, og en risiko for at en eller flere av dine okser kan bli skadet eller drept. Dette skjer ofte når det er for mange okser i en ku flokk, eller når du har to okser som er på samme alder og størrelse som hverandre.
  • Være super forsiktig rundt okser i løpet av denne tiden av året. Hormonnivåene herjer som gale, og du ikke ønsker å bli fanget på feil sted til feil tid! Noen okser kan være farligere enn andre, men ingen oksen skal være klarert.
 • Hvis du velger AI, må du huske at det er bare en 60 til 70% suksess rate bruke denne typen avl metoden.
  • Ved hjelp av en opprydding bull er best å øke denne suksessrate i cowherd din, og minimere antall ganger AI tech har å komme ut til rebreed kyrne dine.